Op 24 augustus om 14.00 uur startte de jaarlijkse buurtspeeldag bij kinderboerderij de Proosdij. Op de laatste vakantiedag van de meeste kinderen konden ze meedoen met allerlei activiteiten, die door de buurtbelangenvereniging Steinwijk samen met Sportservice Ede waren opgetuigd.
 
Mede door het goede weer deden er ongeveer 150 kinderen enthousiast mee om hun speelkaart vol te krijgen. Ze konden zich laten schminken, oud-hollandse spelletjes spelen zoals haaks sjoelen, blik werpen, gatenkaas, stok vangen en zaklopen. En er waren grote opblaasspellen zoals springkussens en pannavoetbal. Ook waren er twee speurtochten uitgezet. Eén voor de kleintjes rond de kinderboerderij en één in het Proosdijpark voor de wat grotere kinderen.
 
Na hun inspanningen konden de kinderen hun volle speelkaarten inwisselen voor een ijsje en limonade beschikbaar gesteld door Nationale-Nederlanden Ede.
 
Het realiseren van de buurtspeeldag was mede mogelijk door de vele wijkwaardebonnen die via de buurtbelangenvereniging Steinwijk hiervoor waren ingezameld.
En natuurlijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers uit de wijk.